Zeeuwse Milieu Federatie

Projectinformatie
Het kantoor van de Zeeuwse Milieufederatie was al jaren toe aan vernieuwing. In samenwerking met de ZB en Rothuizen Architecten ontwikkelde de ZMf een plan voor een modern en fris kantoor, waarbij maximaal ingezet werd op hergebruik en het werken met duurzaam geproduceerde materialen en producten. Weststrate mocht de projectinrichting van dit project verzorgen.

Klantwens
ZMf werkt samen met mensen, bedrijven en overheden in Zeeland aan de transitie naar een duurzame samenleving. Omdat wij in het verleden een prachtige projectinrichting hebben geleverd bij de Provincie Zeeland, werd ons de vraag gesteld mee te denken bij het inrichten van de ZMf met duurzaam geproduceerd kantoormeubilair.

 

Werkwijze
Bij de verbouwing en make-over van het nieuwe kantoor werden bestaande onderdelen zoveel mogelijk hergebruikt. In sommige gevallen was dit niet mogelijk. In dat geval is gekozen voor cradle to cradle producten, zoals 100% recyclede en herbruikbare tapijttegels en plafondplaten. Het oude kantoormeubilair kreeg een tweede leven en werd hergebruikt in de afvalloze meubelfabriek van Vepa. Het nieuwe meubilair werd geleverd en geplaatst door kantoorspecialist Weststrate.  

Resultaat
De werkplekken zijn voorzien van sta-zit bureaus om het werkcomfort van de medewerkers te vergroten. Zo kunnen de medewerkers afwisselend staand of zittend werken achter hun bureau. Echter is dat niet het enige dat gedaan is om het werkcomfort voor medewerkers van de ZMf te vergroten. Er is speciaal gelet op de hoeveelheid licht in de ruimtes waarin gewerkt moet worden. Muren zijn wit geschilderd of soms zelfs vervangen door glas. Hierdoor hebben de ruimtes veel natuurlijk licht. Verder zorgt de LED-verlichting in het plafond voor prettig en helder licht op donkere dagen. In de vergaderruimte staan Vepa stoelen die gemaakt zijn van hergebruikte plasticflessen. Deze stoelen worden in gemaakt van 60 PET-flessen die in de grachten van Amsterdam zijn gegooid. Een duurzamere stoel is haast niet te vinden! Op deze manier hebben we duurzame producten in kunnen zetten om een fantastische werkplek te ontwikkelen voor alle medewerkers van de ZMf.

ZMF
ZMF
ZMF
ZMF
ZMF
ZMF
ZMF
ZMF

Interesse in een offerte op maat?

John Provoost

Accountmanager meubilair

Mail
Bel
Stuur bericht
© 2021 Weststrate - Alles voor kantoor, alle verpakkingen
Beoordelingen van onze klanten: 8.3 / 10 - 302 beoordelingen
Realisatie: Urban Heroes

Installeer deze webapp op je apparaat: druk op en kies dan: Toevoegen op beginscherm