BRCGS S&D gecertificeerd
Deskundig advies
Duizenden artikelen direct uit voorraad
Prijzen excl. BTW Prijzen incl. BTW
Assortiment
Dimensio
De selectie is aan uw winkelwagen toegevoegd.

Projectinformatie Dimensio

Persoonlijk contact en relaties ontzorgen is in het Weststrate DNA verweven. Hieruit voortvloeiend is Dimensio De Zakkenspecialist uit Almere al jarenlang een partner van Weststrate. Op basis van deze jarenlange relatie heeft Dimensio Weststrate het vertrouwen gegeven om vanaf het prille begin mee te denken bij de projectinrichting van hun logistieke centrum.  Met filmbeelden van het project en een artist impression via de architect zijn we gestart met ons ontwerp voor de projectinrichting van het duurzame logistieke centrum op het industrieterrein Stichtsekant. In Juni 2022 is het gebouw door de medewerkers in gebruik genomen. 

Klantwens

Dimensio verhuisde naar een andere locatie in Almere en vestigde daar een compleet nieuw distributiecentrum. Met een oppervlakte van ruim 30.000m2 en ruimte voor meer dan 60.000 pallets een verdrievoudiging van de vorige locatie. In het ontwerp heeft Sec.architecten rekening gehouden met mens en natuur. Dit is terug te zien aan o.a. een interne gym, een zwembad, sedumdak, schapenweide, bijenkasten en een ooievaarsnest. Hierop voortbordurend heeft Weststrate dit ook als de basis vereisten gebruikt in het aanbestedingstraject. Een werkplek creëren die nieuw personeel aantrekt en het huidige personeel behoudt.

Werkwijze

Zoals geschetst is op basis van de filmbeelden en de artist impression het ontwerp gemaakt met continue het hoofdthema mens en natuur in ons achterhoofd. Dit komt o.a. tot uiting door de inzet van de bootjes in de entree, hiermee maken we een knipoog naar de bootjes op de voormalige Zuiderzee.

Voor alle werkplekken zijn de Duo Workbenches Parq van Vepa ingezet. Vepa is dé leverancier van duurzaam meubilair van Nederlands fabricaat. In de wachtruimtes staan de comfortabele Wooom fauteuils. Akoestische panelen zorgen ervoor dat iedereen ongestoord kan werken. Hierin is het logo van Dimensio verwerkt, de ldpe&hdpe molecuulstructuren zijn uitgestanst uit het materiaal. Deze molecuulstructuren komen tevens terug in het ontwerp van de buitenzijde van het pand.

Naast standaard meubilair is er veel maatwerk meubilair geleverd in het gehele pand. Zo zijn er diverse balies, garderobes en andere openbare ruimtes voorzien van maatwerk meubilair. In het gehele gebouw staan planten & plantenbakken en zijn de kantines voorzien van speciaal op maat ontworpen treinbanken en barkrukken. De garderobes en kleedkamers zijn voorzien van lockers en door middel van muurprints gescheiden opgesteld.

Om vergaderingen optimaal te faciliteren zijn er audiovisuele oplossingen zoals diverse presentatie schermen met barco clickshare systemen, laser projectoren en is er een ware video wall geïnstalleerd.

Speciale aandacht voor mens en natuur komt tenslotte tot uiting in de whale room. In deze vergaderruimte staan twee prachtige vergadertafels uit het plastic whale concept. Per tafel is er uit 1004 plastic flessen een tafel geproduceerd, een ware eyecatcher! Op de gang voor deze ruimte is er wandbekleding gemaakt met verwijzing naar de walvis.

Resultaat

Weststrate heeft opgetreden als dé projectinrichter; we hebben ons wereldwijde netwerk van partners ontwerpers en leveranciers bij elkaar gebracht en hebben samen een prachtig ontwerp tot uitvoering gebracht. Denk hierbij aan het coördineren van de verlichting, bekabeling, vloer- en wandbekleding, audiovisuele oplossingen, werkplekken, groenvoorziening en maatwerk meubilair voor in de openbare ruimtes. Weststrate heeft als “spin in het web” gefunctioneerd door alle werkzaamheden bij de inrichting van het pand tussen de diverse partners te coördineren. We zijn trots op het eindresultaat en bedanken Dimensio voor deze prachtige opdracht!

Projectfoto's

1
John Provoost
Accountmanager meubilair
Annabel Lampert
Accountmanager meubilair
Leon van Treijen
Verkoop Binnendienst

Onze specialisten

Ons team bestaande uit John, Annabel en Leon assisteert u graag bij de realisatie van de projectinrichting voor uw bedrijf. Aan de hand van een uitvoerige inventarisatie gaan zij aan de slag om n.a.v. uw wensen een moodboard en de passende projectinrichting te offreren.